Úvod Sociálne siete Instagram: Podpora pre viac účtov má problém s ochranou osobných údajov

Instagram: Podpora pre viac účtov má problém s ochranou osobných údajov

0
Začiatkom februára sme vás informovali o dostupnosti aktualizácie pre Instagram, ktorá priniesla veľmi vítanú funkciu. Pokiaľ ste na Instagrame používali, respektíve spravovali niekoľko účtov, po novom môžete byť do nich prihlásený naraz a jednoducho sa medzi nimi prepínať.

Túto funkcionalitu uvítali hlavne rôzne médiá, spoločnosti alebo záujmové skupiny. Tie sú už bežnou súčasťou Instagramu, podobne ako foto a video reklama. Ak napríklad máte vy a niekoľko vašich kolegov prístup k firemnému Instagram účtu, logicky by ste mali dostávať upozornenia len z toho firemného a zo svojho súkromného účtu.

instagram

Chyba súkromia však zapríčinila, že budete dostávať aj upozornenia zo súkromných profilov vašich kolegov, ktorí spravujú rovnaký firemný účet ako vy. Našťastie, po kliknutí na upozornenie vás presmeruje na váš profil a nie na daný predmet upozornenia. Napriek tomu ide o porušenie ochrany osobných údajov. Oznámenia ukážu súkromnú interakciu daných používateľov alebo aj úryvok zo súkromnej správy.

Predstavitelia Instagramu už oznámili, že na oprave chyby pracujú a čoskoro teda môžeme očakávať aktualizáciu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]