Úvod HTC HTC One M9 HTC One M10 bude asi ďalší klon iPhone, pozrite si FOTO s...

HTC One M10 bude asi ďalší klon iPhone, pozrite si FOTO s jeho prednou stranou

4
Starší koncept HTC One M10

Smartfón, o ktorom bolo doteraz z pomedzi všetkých očakávaných vlajkových lodí počuť asi najmenej, práve odhalil dôležitú časť prémiovej konštrukcie, z ktorej bude pozostávať. Ako už možno viacerí tušili, vydá sa v šľapajách predchodcu One A9.

One M10 má totiž na rozdiel od minuloročného One M9 ponúknuť kovové rámiky po obvode tela v štýle iPhone 6. Rovnako zmizli malinké otvory pre predné reproduktory a ochranné sklo tentokrát pokrýva celú prednú stranu, nie len displej, pod ktorý pribudlo kapacitné tlačidlo Home a snímač odtlačkov prstov. Ako je teda možné vidieť, tento rok pôjde o poriadne razantnú vizuálnu zmenu, čo možno považovať za jednu zo zmien obchodnej stratégie problémami zmietaného taiwanského výrobcu.

Živá fotografia pochádza od človeka pod prezývkou @evleaks, ktorý ju, podobne ako všetky predchádzajúce, zverejnil na sociálnej sieti Twitter. Vo svojom staršom článku navyše tvrdí, že HTC One M10 dostane do výbavy Android 6.0.1 Marshmallow, kompaktný 5.1-palcový displej v Quad HD rozlíšení, AMOLED technológiu či Snadpragon 820 s pokročilým grafickým procesorom Adreno 530. Reč ale padla aj o 4 GB operačnej pamäti RAM, 12 MPx fotografiách, optickej stabilizácii obrazu v prednom aj zadnom fotoaparáte, automatickom zaostrovaní za asistencie laseru alebo 32 GB internom úložisku so slotom pre obľúbené microSD karty.

Ako tvrdí Evan Blass, tieto informácie pochádzajú od osoby, ktorá údajne prišla do styku s jedným z prototypov zariadenia.

Predstavenie je tentokrát očakávané až v marci, za čo údajne môžu problémy s vizuálnymi detailami konštrukcie, pre ktoré bola odložená hromadná výroba.