Aplikácia Greenify je dobre známy nástroj pre šetrenie energie. V obchode Google Play ich síce nájdeme neúrekom, Greenify ale ako jeden z tohto veľkého množstva naozaj funguje. Momentálne začala prebiehať aktualizácia tejto aplikácie na verziu 2.8.

Udialo sa tak po niekoľkomesačnom beta testovaní. Aplikácia Greenify našla opodstatnenie hlavne pri smartfónoch, na ktorých mali ich majitelia vykonaný root. Autori aplikácie sa ale v poslednej dobe snažia prispôsobiť funkcionalitu aj pre zariadenia s bežnými oprávneniami, čiže bez rootu.

Novinkou pre tieto zariadenia je funkcia automatickej hibernácie. Prispôsobený režim spánku dokáže ušetriť drahocennú energiu bez toho, aby ovplyvnil výkon či používateľský komfort zariadenia. Novinku nájdete v menu v sekcii experimentálnych funkcií.

V ňom nájdete aj ďalšiu novinku pre smartfóny bez rootu. Ide o agresívny režim Doze. Doze je úsporný mód najnovšieho Androidu Marshmallow. Greenify jeho účinnosť posúva ďalej a tak by mala byť úspora energie ešte markantnejšia. Funkcia je ale logicky dostupná len pre smartfóny s najnovšou verziou operačného systému Android Marshmallow.

Greenify

Aplikácia za svoju dobu pôsobenia získala niekoľko ocenení a patrí medzi najpopulárnejšie root aplikácie. Výrazne pozitívne hodnotenia v obchode Google Play jej funkčnosť len potvrdzujú. Pokiaľ Greenify nepoznáte a chcete, aby vám batéria vydržala na jedno nabitie aspoň o trochu dlhšie, vyskúšajte ju. Najnovšia verzia 2.8 by sa už mala nachádzať v obchode Google Play. Pokiaľ nie, inštalačný .apk súbor nájdete v tomto odkaze.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify“]