Každý siedmy človek. Tak by sa dala charakterizovať obľúbenosť používania dvoch komunikačných služieb moderného digitálneho veku. Spoločnosť Google, ale aj predstavitelia platformy WhatsApp, zverejnili najnovšie čísla počtu aktívnych užívateľov.

Čo sa týka serióznejšej komunikácie v rámci Gmailu, pre Google to až také prekvapivé nie je. Gmail sa prakticky len zaradil k ostatným službám, ktoré už jedna miliarda ľudí využíva. Medzi ne patrí vyhľadávanie, prehliadač Chrome, operačný systém Android, obchod Google Play, populárne mapy  a video server YouTube.

V prípade WhatsApp-u ide o nový rekord. Facebook, ktorý WhatsApp vlastní, si dal niekedy v minulosti za cieľ, že s touto prevzatou platformou dosiahne míľnika jednej miliardy používateľov. V tej dobe išlo o odvážny plán. Ten sa ale podarilo naplniť. Predstavitelia platformy na oficiálnom blogu napísali…

,,Tento míľnik je pre nás veľmi dôležitý a s pokorou sledujeme, akými úžasnými spôsobmi využívate WhatsApp. Či už je to zasielanie životne dôležitých informácií počas prírodných katastrof alebo zdravotnej pohotovosti, pri hľadaní nových lások, rozvoji podnikania, nákupe snubného prsteňa alebo počas cesty za lepším životom – je nám cťou byť malou súčasťou toho, čo ľudia robia na zlepšenie svojho života a života ľudí okolo seba.“

Autori komunikačnej služby plánujú aj naďalej túto platformu rozvíjať a ako sami hovoria, je čas vrátiť sa do práce. Na svete je ešte 6 miliárd ľudí, ktorých treba prostredníctvom aplikácie WhatsApp spojiť, aby mohli komunikovať bez zbytočných nákladov a trikov.