Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 GALAXY S7 s čipsetom Snapdragon 820 podal až o 20% lepší výkon...

GALAXY S7 s čipsetom Snapdragon 820 podal až o 20% lepší výkon ako verzia, ktorá má Exynos 8890

4
Koncept Samsung Galaxy S7

Či tomu niekto verí alebo nie, populárna benchmark aplikácia v tom má zatiaľ celkom jasno. Medzinárodná verzia očakávanej vlajkovej lode so značkou Samsung vraj poskytne až o niekoľko tisícok bodov menej, než verzia určená pre americký a čínsky spotrebiteľský trh. A to aj napriek tomu, že dostane pokročilý čipset od Samsungu.

V databáze AnTuTu sa totiž objavili obe a obe majú badateľne rozdielne výsledky z testov výkonu. Galaxy S7 so Snapdragonom 820 podľa dostupných informácií získal cez 120 000 a S7 s čipsetom Exynos 8890, ktorý pochádza priamo z vývojárskeho centra spoločnosti Samsung, iba niečo cez 100 000 bodov. Pôvodne sa totiž predpokladalo, že tento pomer bude presne naopak, keďže na minuloročný Exynos 7420 nemal v oblasti výkonu žiadny iný čipset. Juhokórejský gigant ich momentálne vyrába prostredníctvom vlastného 14 nanometrového FinFET procesu druhej generácie.

Za výrazným bodovým rozdielom údajne stojí grafický procesor. Adreno 530, ktorým je vybavený Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm, by preto mohol predstavovať to najlepšie, čo milovníci virtuálnych mobilných hier môžu tento rok nadobudnúť. A to vo viacerých smartfónoch od rôznych výrobcov, pretože hi-tech model 820 použije nielen Samsung, ale aj LG, Xiaomi, HTC alebo japonský výrobca Sony.