Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Funkciu „Always On Display“ staršie generácie Galaxy S nedostanú, ani Galaxy S6

Funkciu „Always On Display“ staršie generácie Galaxy S nedostanú, ani Galaxy S6

6

Funkcionalita, ktorá umožňuje na polovypnutom displeji zobrazovať čas alebo počet prijatých e-mailov, bude podľa dostupných informácií dostupná iba na tohtoročnej generácii vlajkovej lode. To znamená, že ju majitelia Galaxy S5 a ani Galaxy S6 nemusia v podobe nadchádzajúcej aktualizácie vôbec očakávať.

Samsung to zrejme odôvodňuje ponechaním záložného esa, teda nejakého ťaháku, na ktorý by teoreticky mohol prilákať nových zákazníkov, respektíve majiteľov starších generácií.

„Always On“ podporuje aj témy od tretích strán, takže v obchode so softvérom zrejme pribudne nová kategória s dostupnou ponukou od jednotlivých vývojárov, vrátane Samsungu. Funkciu taktiež ponúka G5 od LG, ktorý bol predstavený v ten istý deň a má ju takisto viacero ďalších smartfónov.

Výhoda Super AMOLED displejov spočíva v zobrazovaní čiernej farby, pretože v takom prípade nezapínajú na danom mieste žiadny zo subpixelov, vďaka čomu šetria značné množstvo energie. „Always On Display“ jednoducho túto výhodu šikovne využíva. Ak je funkcia aktivovaná, po manuálnom alebo automatickom vypnutí displeja smartfón ponechá rozsvietených iba pár potrebných pixelov, aby tak pri zobrazovaní užitočných informácií z batérie spotrebovala čo najmenej energie.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov