Už koncom roka 2015 sa objavili neoficiálne indície, že Mozilla plánuje pochovať svoj operačný systém pre mobilné zariadenia, známy ako Firefox OS. Ten sa nachádzal hlavne v cenovo prijateľných zariadeniach, ktoré putovali na rozvojové trhy.

Spoločnosť Mozilla aktuálne oficiálne vyhlásila, že končí s vývojom operačného systému Firefox OS. Akákoľvek podpora bude ukončená po verzii 2.6. Mozilla svoje konanie v podstate odôvodnila tým, že nedokázala konkurovať na trhu dlhodobo etablovaným operačným systémom a ich ekosystému s aplikáciami. Napriek tomu predstavitelia hovoria, že sa im aj vďaka širokej podpore komunity podarilo vytvoriť pôsobivý operačný systém. Spoločnosť chce teraz svoju pozornosť upriamiť na čoraz viac sa rozširujúci fenomén internetu vecí. Čo konkrétne má za lubom nevieme, každopádne v tomto segmente má oveľa väčšiu šancu na úspech.

Ak si na žiadny smartfón s Firefox OS neviete spomnenúť, pomôžeme vám. Koncom roka 2013 predstavila spoločnosť LG smartfón s názvom Fireweb. Ponúkal 4″ displej s HVGA rozlíšením (480 x 320 pixelov) a poháňal ho jednojadrový procesor Qualcomm doplnený o 4 GB vnútornej pamäte. Zadný fotoaparát mal 5 Mpx a za cenu 150 eur ho začal predávať istý brazílsky operátor. Smartfóny s Firefox OS napríklad vyrábal aj Alcatel.