Úvod Sociálne siete Facebook Facebook už čoskoro reklamami zaplaví aj chat v Messengeri

Facebook už čoskoro reklamami zaplaví aj chat v Messengeri

2

Viete čo (ne)chýba najväčšej sociálnej sieti na svete? Ďalšie reklamy. Na Facebooku ich je totiž viac než dosť. Zlou správou je fakt, že to spoločnosti pravdepodobne nestačí a tak sa rozhodla, že svojou platformou pre reklamu obohatí aj aplikáciu Messenger, ako aj desktopové rozhranie ich chatu.

Všetky informácie sa podarilo získať serveru TechCrunch, ktorý je súčasťou jedného z najväčších zadávateľov reklamy. Práve tým to Facebook rozposlal.

Reklama by mala byť doručená hlavne tým používateľom, ktorí už s danou stránkou komunikovali. Facebook by teda nemal dovoliť rozosielanie reklamných správ všetkým používateľom, ba ani len tým, ktorí stránku lajkli.

Okrem toho Facebook zavádza ďalšiu novinku. Spustil nový formát adresy fb.com/msg, pomocou ktorého viete stránkam zaslať priamu správu. V našom prípade by to teda bolo fb.com/msg/androidaplikacie. Ide teda o ďalšie spríjemnenie toho, ako komunikovať aj s firemnými stránkami na Facebooku.

fb-messenger-reklamy-2

Spoločnosť tak mení stratégiu. Sám Mark Zuckerberg ešte v roku 2014 pri nákupe aplikácie WhatsApp vyhlásil, že chat nie je vhodné miesto pre reklamu. Ako však vidíte, aj najvyšší vo Facebooku sa môže mýliť. Presný dátum spustenia reklám v Messengeri zatiaľ nevieme.