Úvod Výrobcovia Samsung DISKUSIA: Samsung Galaxy Note 6 má ponúknuť 6 GB RAM. Využije to...

DISKUSIA: Samsung Galaxy Note 6 má ponúknuť 6 GB RAM. Využije to niekto?

10

Šesť. Taký je počet gigabajtov RAM, ktoré nám má ponúknuť chystaný Galaxy Note 6. Je to šialená špekulácia, ktorá len nedávno obehla technologickú sféru. Je to však skutočne možné? Príde Note 6 s tak vysokou kapacitou rýchlej RAM? Vraj áno.

Jediný dôvod, prečo vlastne píšem tento článok je kvôli zamysleniu sa nad tým, ako rýchlo by pri prípadnom vybavení Note 6 tak veľkou RAM nasledoval vývoj smartfónov. Len pred rokom sme písali o high-end smartfónoch, ktoré ponúkli 3 GB lahodnej RAM, teraz už píšeme o smartfóne, ktorý má ponúknuť dvojnásobok, teda viac, než notebook, ktorý dennodenne využívam. Je to celkom divoká jazda.

Potrebujeme však v telefóne toľko RAM? Samsung si pravdepodobne myslí, že multitaskingový kráľ Note 6 určite áno. Tak či tak, 6 GB RAM by krásne doplnilo zvyšok špecifikácií, medzi ktoré patrí 5,8-palcový displej s rozlíšením 2 450 x 1 440, 64 alebo 128 GB úložisko či 12 Mpx fotoaparát so „Super O.I.S Plus“ technológiou. Spomínaný fotoaparát by sa mal objaviť už v Galaxy S7, ktorého predstavenie budeme sledovať naživo priamo z Barcelony.

Tak čo hovoríte na 6 GB RAM v Note 6? Je to skutočne potrebné?