V poslednej dobe, dokonca ešte aj teraz, sme mohli byť svedkami akejsi cenovej vojny hlavne z radov čínskych výrobcov. Niekedy sa zdá, že sa každý snaží ponúknuť viac, ako konkurencia. No za lepšiu cenu. 

Dnes si tak dokážete zadovážiť veľmi kvalitný smartfón so skvelým používateľským komfortom už za sumu povedzme 200 dolárov. Výrobca Bluboo so svojím posledným modelom priniesol do veľmi nízkej cenovej kategórie prvky, ktoré sme mohli ešte pred rokom vidieť väčšinou iba pri high-end modeloch a vyššej strednej triede.

Bluboo Xfire 2 stojí 70 dolárov, má kovové telo a snímač odtlačkov prstov. Unibody konštrukciu dokonca obopína elegantné 2.5D sklo. Čo sa týka parametrov, Bluboo Xfire 2 je vybavený 5 palcovým HD displejom, poháňa ho quad-core procesor MTK6580 s grafickým čipom Mali400 GPU a pre multitasking bude musieť stačiť 1 GB operačná pamäť RAM. 8 GB internú pamäť môžete rozšíriť o 32 GB prostredníctvom microSD kariet.

bluboo

Fotoaparáty sú podobne skromné, majú 5 Mpx vzadu a 2 Mpx vpredu. Zaujímavosťou je, že aj predný fotoaparát má vo výbave LED blesk. Smartfón, žiaľ, nie je vybavený LTE konektivitou a v jeho útrobách nájdeme len 2100 mAh batériu. Vzhľadom na nenáročné parametre ale očakávame slušnú výdrž na jedno nabitie.

xfire2

Zariadenie môžete dokonca získať v predpredaji iba za necelých 60 dolárov. Viac sa dozviete priamo na oficiálnych stránkach výrobcu. Bluboo Xfire 2 parametrami neohúri, ale určite si svojich zákazníkov nájde. Aj v kategórii veľmi lacných smartfónov sa konečne objavilo spracovanie, za ktoré sa nemusíme hanbiť, ako za vŕzgajúce zadné plastové kryty smartfónov v neďalekej minulosti.