Úvod Zaujímavosti 100% batérie za 15 minút? Čínsky výrobca ukázal technológiu, ktorá prinesie revolučné...

100% batérie za 15 minút? Čínsky výrobca ukázal technológiu, ktorá prinesie revolučné nabíjanie

0

Spoločnosť OPPO je v našich končinách známa najmä vďaka ponuke dostupných a kvalitných smartfónov s operačným systémom Android. Málokto však vedel, že okrem výroby produktov realizuje aj svoj vlastný výskum. A vďaka tomu mohli návštevníci MWC 2016 vidieť niečo, čo doteraz ešte nikde zrejme nevideli.

Ľudia z OPPO na momentálne prebiehajúcom podujatí ukázali technológiu pod názvom Super VOOC, ktorá dokáže nabiť batériu inteligentného mobilného telefónu za naozaj dychberúci čas. Za takýchto okolností nebude nabíjanie trvať 90, 60 a ani 30 minút, ale iba 15. Áno, čítate správne, stačí iba 15 minút a indikátor kapacity batérie vám ukáže rovných 100%, pričom na zhruba 45% stačí smiešnych 5 minút nabíjania.

Hoci ide ešte stále iba o prototyp, demonštrácia tejto ambicióznej technológie prebehla počas tohtoročného MWC v španielskej Barcelone bez akýchkoľvek komplikácií. Sprístupnenie pre širokú verejnosť ale ešte nejaký ten čas podľa všetkého potrvá, keďže je nevyhnutné, aby boli všetky súčasné nedostatky odstránené ďalším, zrejme už posledným štádiom vývoja. Výrobca navyše tvrdí, že nabíjanie v žiadnom prípade nehrozí kvalitu batérie alebo nespôsobí extrémne vysoké teploty konštrukcie.

Taktiež je nepravdepodobné, že by sme mohli tzv. Super VOOC uvidieť v smartfónoch od konkurenčných značiek. OPPO ju údajne použije iba pri vlastných zariadeniach ako exkluzívnu vlastnosť, čím nadobudne veľmi nebezpečnú konkurenčnú výhodu.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov