Úvod Zaujímavosti Apple už nie je najcennejšia spoločnosť na svete

Apple už nie je najcennejšia spoločnosť na svete

0


Spoločnosť Alphabet práve zverejnila finančné výsledky za štvrtý kvartál 2015. Výsledky to boli veľmi dobré, čo zapríčinilo, že akcie spoločnosti stúpli na 750 až 850 dolárov za akciu. Z Alphabet sa tak stala najcennejšia spoločnosť na svete, čím z trónu zhodila Apple.

Ak náhodou neviete, kto to Alphateb vlastne je, ide o novú spoločnosť, ktorá zastrešuje projekty a spoločnosti pôvodne pridružené ku Google. Všetky akcie boli zároveň prevedené na Alphabet Inc.

Medziročný príjem Alphabet sa zvýšil dvojnásobne. Z nárastu dvanástich percent sa tak razom stal nárast 24 percent, čo znamená, že príjem spoločnosti rastie exponenciálne.

Drvivá väčšina príjmov Google je z reklám. Zatiaľ čo celkový počet kliknutí na reklamy medziročne narástol o 31 percent, celková cena za jedno kliknutie klesla o 13 percent. To však stále znamená, že spoločnosť na reklamách zarobila viac peňazí, než doteraz.

Google rovnako oznámil, že ich Gmail má každý mesiac viac ako 1 miliardu aktívnych používateľov Gmailu. Pridali sa tak k miliardovému klubu, ku ktorému sa v rovnaký čas pridal aj WhatsApp.