Úvod Android Wear Android Wear dostáva aktualizáciu na verziu 1.4 – toto sú novinky

Android Wear dostáva aktualizáciu na verziu 1.4 – toto sú novinky

0
Google začal prostredníctvom nového aktualizačného balíčka vylepšovať jeho operačný systém pre nositeľné zariadenia ako je smartwatch. Medzi novinkami nájdete okrem podpory pre integrované reproduktory aj intuitívnejšiu navigáciu v používateľskom prostredí.

Aktualizácia systému na verziu 1.4 ďalej obsahuje funkcionalitu na odosielanie správ iba za použitia hlasových príkazov používateľa. Nevýhoda však spočíva v tom, že ak neovládate anglický alebo iný jazyk, ktorý patrí medzi podporované, túto výhodu si zrejme moc neužijete. Mikrofón dokážu týmto spôsobom využiť aplikácie ako Google Hangouts, WhatsApp či Viber.

Kombinácia vlastnej reprodukcie zvuku a ovládania bez dotykovej interakcie má za cieľ zjednodušiť používanie inteligentných hodiniek, ako napríklad v situácii kedy šoférujeme auto. Dá sa preto použiť nielen na pohodlné písanie textu, ale aj na ešte pohodlnejšiu realizáciu hovorov prostredníctvom Bluetooth konektivity a veľa ďalšieho.

Zlepšenia balíčka 1.4 (Android 6.0 Marshmallow, API level 23) zahŕňajú aj funkcionalitu na ovládanie Android Wear zariadenia pomocou jednej ruky, teda tej, na ktorej ho máme umiestnené. Také niečo sa dá po novom dosiahnuť potrasením alebo obyčajným pozdvihnutím našej končatiny. Počítať ale môžete i s lepšou výdržou batérie a šiestimi ďalšími lokalizáciami.

Aktualizácia by mala byť k dispozícii počas nadchádzajúcich týždňov.