Úvod Výrobcovia Alcatel Alcatel predstavil tri nové smartfóny POP so selfie bleskom a výbavou pre...

Alcatel predstavil tri nové smartfóny POP so selfie bleskom a výbavou pre nenáročných

1

Po LG, Samsungu a ďalších výrobcoch ukázal na podujatí MWC 2016 svoje novinky už aj Alcatel. Všetky tri kúsky patria do modelovej rady POP a svojou výbavou sú určené najmä pre mladých ľudí, ktorí sa obzerajú po dostupnom, no stále schopnom Android smartfóne.

Prvý z trojice je 5-palcový POP 4. Ten má okrem HD displeja aj low-end čipset Snapdragon 210, 1 GB operačnú pamäť, 8 Mpx fotoaparát či 2500 mAh batériu. Interné úložisko disponuje kapacitou 8 GB a je ho možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty do 32 GB. Predný 5 Mpx fotoaparát zase ponúka širokouhlý záber (84-stupňov) a praktický LED blesk, takže fotenie selfie v zlých svetelných podmienkach už nebude takou katastrofou. Čo sa týka vizuálneho spracovania, dizajn konštrukcie nesie rovnaké charakteristické črty, akými sa môžu pochváliť aj ďalšie dva modely, vrátane použitého materiálu, ktorým je v tomto prípade plast.

Lepšie vybavený a aj väčší model POP 4+ pre zmenu ponúka až 5,5-palcový HD displej. Taktiež mu nechýba ani 1,5 GB RAM-ka alebo 16 GB interné úložisko.

Najvyšší model Alcatel POP 4S dostal 5,5″ Full HD displej, výrazne lepší čipset (8-jadrový MediaTek Helio P10) a 2 GB RAM. Narástla ale aj kapacita batérie, na 2960 mAh, alebo rozlíšenie hlavného fotoaparátu, ktorý má tentokrát až 13 Mpx senzor s clonou f/2.0. Okrem 32 GB úložiska ponúka ešte slot na microSD do 64 GB, snímač odtlačkov prstov či dvojitý LED blesk. Operačný systém je vo verzii Android 6.0 Marshmallow, pričom to isté platí aj o ostatných smartfónoch z rady. Zákazníci si navyše v krabičke nájdu kvalitné slúchadla JBL. Dostupnosť a ani ceny odhalené zatiaľ neboli.

 

POP-4S
Alcatel POP 4S

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov