Čínska spoločnosť ZTE sa nechystá predstaviť len ultimátny high-end smartfón Z11, ale aj niečo pre milovníkov veľkých obrazoviek. Smartfón Nubia X8 bude podľa všetkého disponovať až 6,44-palcovou obrazovkou.

Spoločnosť ZTE naplánovala na 18. januára tlačové podujatie, na ktorom by mali oficiálne uzrieť svetlo sveta práve dva smartfóny spomínané v úvode. O smartfóne Nubia Z11 sme už informovali v minulom článku. Čo sa týka čerstvej novinky X8, na internete začali kolovať prvé snímky tohto zariadenia.

x8

Tie ukazujú celokovovú konštrukciu, ako aj snímač odtlačkov prstov na zadnej strane prístroja. Masívny 6,44 palcový displej zrejme ponúkne Full HD rozlíšenie, no vzhľadom na rozmer by nás neurazilo ani Quad HD prevedenie. To by skvele dopĺňalo avizované použitie čipovej sady Snapdragon 820 od známeho výrobcu Qualcomm. Z parametrov ďalej poznáme kapacitu batérie, ktorá bude mať 4500 mAh. Viac informácií o špecifikácii či cene, žiaľ, známych nie je. Do oficiálneho predstavenia však zostáva pár dní, takže sa ich čoskoro určite dozvieme.