Xiaomi v poslednej dobe prekvapuje zaujímavými smartfónmi, pričom ide o akúsi ochutnávku pred februárovým predstavením modelu Mi 5. Najnovšie tento čínsky výrobca vylepšil zariadenie Redmi Note 3. 

K názvu pribudlo slovíčko „Pro“ a smartfón je stále vybavený 5,5 palcovým displejom s Full HD rozlíšením 1080 x 1920 pixelov. Zmeny sa ale udiali pod kapotou. Tam nájdeme procesor Qualcomm Snapdragon 650 spolu s 2 GB operačnou pamäťou RAM pri 16 GB úložisku a 3 GB RAM pri 32 GB internej pamäti.

Na zadnej strane nájdeme dokonalejší fotoaparát, ktorý má 16 Mpx, automatické fázové zaostrovanie a clonu f/2,0. Predný snímač má 5 Mpx s rovnakou clonou ako zadný fotoaparát. 4050 mAh batéria sa nabije z 0 % na 50 % približne za hodinu a nechýba ani snímač odtlačkov prstov. Ten nájdeme na obvyklom mieste, na zadnej strane celokovového tela. Samozrejmosťou je ďalej konektivita na úrovni 4G LTE, 3G HSPA +, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, USB OTG alebo používateľské rozhranie MIUI 7.

The-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-is-introduced

Zaujímavosťou je, že smartfón je vybavený špeciálnou technológiou, ktorá upravuje čitateľnosť displeja v reálnom čase. Docieli to tým, že upravuje kontrast displeja pre každý pixel zvlášť. Sme zvedaví, ako bude táto technológia vyzerať v praxi a určite ju pre vás otestujeme. Aby sme nezabudli, 16 GB model sa začne predávať v domovskej Číne 17. januára za cenu 152 dolárov.