Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 na živých FOTO: Elegantný rámik z kovu a snímač...

Xiaomi Mi 5 na živých FOTO: Elegantný rámik z kovu a snímač odltačkov

2

Počas decembra sa na internete objavilo hneď niekoľko dôveryhodných únikov, kde sme mali buď prostredníctvom fotografií, renderov alebo videí možnosť vidieť jedno z najočakávanejších Android zariadení súčasnosti – Xiaomi Mi 5. A niečo podobné je realitou aj tentokrát.

Čínska sociálna sieť Weibo totižto opäť posunula medzi verejnosť zaujímavý kúsok, ktorý má údajne byť nová vlajková loď spoločnosti Xiaomi. Všimnúť si môžeme čierne prevedenie a prednú a pravú stranu tenučkej konštrukcie, ktorá bude podľa všetkého pozostávať z kovu i odolného skla. Niečo podobné v súčasnosti ponúka aj phablet Mi Note Pro.

Ak si všimneme detaily, takmer všetko má zhodu s tým, ako mnohí analytici či odborníci pôvodne predpokladali. Vylúčiť nemožno ani podobnosť s nedávno sprístupnenými fotografiami bieleho prevedenia. Rovnako treba brať do úvahy, že nemusí ísť o finálny produkt, ale iba o jeden z raných prototypov. Vo verzii, ktorá dorazí na pulty obchodov, môže preto nastať viacero vizuálnych zmien.

Jeden zo spoluzakladateľov spoločnosti, Liwan Jiang, dokonca nedávno prezradil, že Xiaomi Mi 5 je už v hromadnej výrobe. Predstavenie by malo byť zrealizované niekedy po čínskom jarnom festivale.

Android novinka má ponúknuť 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením, 16 MPx fotoaparát od Sony a 3/4 GB operačnú pamäť RAM a 32/64 GB interné úložisko, a to vrátane čipsetu Snapdragon 820 aj senzoru odtlačkov prstov.

Xiaomi-Mi-5-leaked-real-image-2-672x896 Xiaomi-Mi-5-leaked-real-image-1-577x1024