Predstavenie nového vlajkového modelu niektorého z čínskych výrobcov nebolo ešte nikdy tak sledované, ako teraz. Čínske Apple, ako mnohí spoločnosť Xiaomi nazývajú, čoskoro predstaví model Mi 5, ktorý púta pozornosť podobne, ako napr. chystaný Samsung Galaxy S7 alebo LG G5.

Už vieme, že spoločnosť Xiaomi predstaví model Mi 5 na približne dvojhodinovom mediálnom podujatí 24. februára. Okrem tohto smartfónu výrobca zrejme predstaví aj nové príslušenstvo či dokonca inteligentné hodinky. Tieto informácie naznačil jeden z vrcholových manažérov spoločnosti Xiaomi.

Čo sa týka samotného zariadenia, pripraviť sa môžeme na elegantné krivky so zaoblenými rohmi v kovovom tele a sklom na „chrbte“ smartfónu. Podobný dizajn zvolil Samsung pri svojom prémiovom Galaxy S6 Edge v minulom roku. S ním korešponduje aj domovské fyzické tlačidlo, ktoré Xiaomi pri svojom smartfóne použije vôbec po prvýkrát. Podľa odvážnych informácií bude disponovať najmenším a najrýchlejším snímačom odtlačkov prstov vo svojej triede.

Displej bude mať 5,2 palca a pravdepodobne FHD rozlíšenie, prekvapením ale môže byť aj QHD variant. Nekompromisnému procesoru Snapdragon 820 bude asistovať 3 GB, poprípade 4 GB operačná pamäť RAM. Zariadeniu by ďalej nemal chýbať napríklad microSD slot pre rozšírenie internej pamäte alebo high-end fotoaparát. Ako to bude naozaj sa dozvieme už za necelý mesiac. Pokochať sa zatiaľ môžeme najnovšími fotografiami, ktoré ukazujú tento smartfón v jeho originálnom balení.

Xiaomi-Mi-5 Xiaomi _mi_5 Xiaomi_Mi5