Softvérové nástroje Word, Excel a PowerPoint od spoločnosti Microsoft poznáme hlavne z desktopov a notebookov. Svoju cestu si ale už dávnejšie našli aj na mobilné platformy. Všetky aplikácie postupne prechádzajú mnohými vylepšeniami, aby boli na dotykových displejoch mobilov a tabletov čo najpoužiteľnejšie.

V prvom rade došlo k uľahčeniu prvého prihlásenia do všetkých aplikácií. Zabudnúť tak môžeme na zdĺhavé kroky, ktoré nás vo všeobecnosti odrádzali od používania. V aplikácii Word si po novom môžete zvýrazniť, resp. označiť text až 15-timi farbami. Označený text môžete vďaka funkcii inteligentného vyhľadávania použiť pri hľadaní súvislostí, iných textov alebo obrázkov priamo na internete.

Excel je vybavený novými možnosťami vkladania textu a prácou s ním. Okamžite tiež môžete zmeniť celkový vzhľad pracovnej tabuľky. Pri prehrávaní médií v prezentácii PowerPointu vás už nepresmeruje do inej aplikácie, ale toto prehrávanie bude prebiehať priamo v prezentácii. Dialo sa to napríklad pri často používaných vložených videách z YouTube.

Novinky v týchto Microsoft aplikáciách určite prispejú k produktivite a práca napríklad na cestách bude opäť o niečo príjemnejšia. Pokiaľ používate dané programy aj na svojom PC, možno sa vám hodia aj v smartfóne. Odkazy nižšie vás presmerujú do obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.word“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.excel“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.powerpoint“]