Ak ste niekedy v kamenej predajni alebo na internete zháňali nový router, pravdepodobne ste narazili aj na výrobcu TP-Link. Tomu sa podnikanie vo sieťovom odvetví máli a pustil sa do biznisu so smartfónmi.

Smartfóny od TP-Linku ponesú obchodné označenie Neffos a výrobca ukázal rovno tri nové modely. Samozrejme nepôjde o žiadne high-end kúsky, ktoré by sa dali rovnať očakávanému Galaxy S7 alebo Xiaomi Mi 5.

Ich výbava ale nikoho neurazí a všetky smartfóny z trojice podporujú 4G dual SIM funkcionalitu a sú vybavené operačným systémom Android vo verzii 5.1 Lollipop.

Model C5L je vybavený 4,5-palcovým displejom s rozlíšením 854 × 480 pixelov, quad-core procesorom Snapdragon 210, 1 GB RAM a 8 GB úložiskom, ktoré môžete rozšíriť o ďalších 32 GB vďaka micro SD podpore. Smartfónu nechýba 8 Mpix zadný a 2 Mpix predný fotoaparát alebo 2000 mAh batéria.

Ďalším v poradí je o niečo schopnejší model C5, s 5-palcovým 720p HD displejom, quad-core procesorom MediaTek MT6735 a 2 GB operačnou pamäťou RAM. Aj v tomto prípade môžete 16 GB úložisko navýšiť prostredníctvom micro SD kariet. Zážitky zachytíte 8 MPix a 5 MPix fotoaparátmi, batéria má v tomto prípade kapacitu 2200 mAh hodín.

tp-link-neffos-c5l

Najzaujímavejším z trojice je smartfón s označením C5 Max. Ten disponuje už slušným 5,5-palcovým displejom s 1080p Full HD rozlíšením, octa-core procesorom MediaTek MT6753, 2 GB operačnou pamäťou RAM alebo 16 GB internou pamäťou.

Pod kapotou opäť nájdeme micro SD slot, ale aj 13 MPix fotoaparát s clonou F/2.0, 5 MPIx predný snímač a citeľne väčšiu, 3045 mAh batériu. Smartfóny dorazia na pulty predajní v prvom štvrťroku tohto roka v bielom a šedom prevedení. Cena smartfónov je zatiaľ neznáma, určite ale nebude vysoká.

Mimochodom, ktorého výrobcu, resp. model vám pripomína dizajn nových TP-Link smartfónov?