Úvod Zaujímavosti K nešťastiu stačí málo: SMSkoval a potom sa stalo niečo, čo nečakal!

K nešťastiu stačí málo: SMSkoval a potom sa stalo niečo, čo nečakal!

9

Prípadov o explodujúcich mobilných zariadeniach ste určite všetci zaznamenali už niekoľko. Vedel o nich i mladý brit z Newportu, no nikdy sa mu ani len neprisnilo, že jedným z prípadov raz bude aj on a jeho Sony Xperia T3.

Grant Eger chcel len odoslať textovú správu svojej priateľke, no zrazu sa z jeho telefónu začali ozývať čudné zvuky, čo ho síce veľmi nemilo prekvapilo, no správu sa aj napriek tomu rozhodol dopísať. Pri odosielaní však z mobilného telefónu začali lietať iskry, na čo Grant logicky zareagoval tak, že telefón odhodil na zem, kde následne začal horieť.

Grant opäť zareagoval inštinktívne a kvôli obavám, že začne horieť aj koberec, zdvihol nebezpečné zariadenie zo zeme a vyhodil ho z okna. Tým si však síce zachránil byt a možno aj život, no na pravej ruke mu ostali nepekné popáleniny.

Spoločnosť, od ktorej si zariadenie Sony pred rokom zakúpil za 180 libier (cca 237 EUR), sa k incidentu odmietla vyjadriť a poškodeného odkázala priamo na výrobcu.

Sony sa však vyjadrilo, že všetky zariadenia spĺňajú vysoký štandard kvality a prešli prísnymi skúšobnými procesmi. Spoločnosť je však s poškodeným v priamom kontakte a príčiny prešetruje.