Úvod Sony Sony Xperia Z5 Compact SONY natočilo 360-stupňové 4K video pomocou Xperia Z5 Compact

SONY natočilo 360-stupňové 4K video pomocou Xperia Z5 Compact

20
Sony Xperia Z5 Compact

Pri tvorbe reklamy je najdôležitejšia kreativita, ktorá v marketingovom oddelení spoločnosti Sony určite nechýba. Výrobca totižto zverejnil nové video, ktoré natočil prostredníctvom najmenšej varianty jeho vlajkovej lode. Je v Ultra HD rozlíšení a na natáčanie bolo použitých až dvanásť rovnakých Android smartfónov.

Ako destináciu si v Sony vybrali legendárne Alpy vo Francúzsku, kde sa ešte koncom minulého roka konal Rise Festival 2015 pre lyžiarov a snowboardistov. Ako pomôcku použili špeciálne okrúhle zariadenie v tvare stojanu, ktoré vytlačili v 3D tlačiarni. To umožňovalo pevné prichytenie všetkých použitých smartfónov Xperia Z5 Compact.

Keďže je video zachytené v až 360-stupňovom uhle, aktuálny pohľad si na webe YouTube môžeme za asistencie štyroch šípok v ľavom hornom rohu obrazovky jednoducho posúvať do ľubovolnej strany. Podľa slov japonského giganta získali video v rozlíšení až 48K, pretože každý jeden kúsok natáčal v 4K a dokopy ich celkovo bolo dvanásť. Finálne video je však iba v 4K.

Sony Xperia Z5 disponuje pokročilým 23 MPx fotosenzorom (1/2.3″), clonou f/2.0 a extrémne rýchlym zaostrovaním PDAF.

Celé video si môžete pozrieť nižšie. Vlastní tu niekto niečo z modelového radu Xperia Z5?

https://www.youtube.com/watch?v=tbHMd91omxM