Úvod Výrobcovia Sony SONY má tri nové Android TV, prinesie aj obchod so 4K obsahom

SONY má tri nové Android TV, prinesie aj obchod so 4K obsahom

1
Nová Android TV od Sony

Japonský gigant Sony odhalil trojicu nových televízorov s operačným systémom Android, ktoré plánuje vybaviť virtuálnym obchodom, kde si používatelia budú môcť sťahovať obsah v jemnom Ultra HD (4K) rozlíšení. Novinky majú lepší procesor aj vylepšenú podporu pre HDR.

Cenovky ešte čerstvých modelov X930D, XBR-X940D a XBR-X850D, však zatiaľ známe nie sú. Najlepšie vybavený kúsok bude k dispozícii v 55 a 65-palcovej verzii a ako jediný dostane novú technológiu Sony, ktorá nesie označenie „Slim Backlight Drive„. Tá poslúži na inteligentné nastavovanie jasu obrazu, čo má prispieť k ešte lepšej používateľskej skúsenosti.

Model XBR-X940D dostal 75-palcový zobrazovací panel a model XBR-X850D až štyri rôzne veľkosti – 55, 65, 75 a 85“. V útrobách sa nachádza nová generácia 4K procesora X1, ktorá prináša opäť o niečo reálnejšie farby či lepší kontrast.

Všetky inteligentné televízory od Sony prídu na spotrebiteľský trh začiatkom roka 2016 za zatiaľ bližšie nešpecifikovanú sumu. Ak zoberieme do úvahy súčasnú cenovú politiku spoločnosti, ľudové cenovky očakávať naozaj nemusíme. Vidieť to je možné i na smartfónoch Xperia Z5.

4K video-obchod

Sony okrem iného na CES 2016 oznámilo aj to, že už čoskoro prinesie zdroj v podobe aplikácie, z ktorého si budú môcť jeho zákazníci zaobstarávať 4K obsah. Nevýhodou televízorov s tak vysokým rozlíšením je v súčasnosti najmä nedostatok filmov a seriálov v Ultra HD kvalite, takže strategický krok japonského výrobcu tento zásadný nedostatok začne počas nadchádzajúcich mesiacov pomaličky eliminovať. Obchod by mal byť predstavený popri vynovenej generácii modelového radu televízorov Bravia v Spojených štátoch Amerických.