Úvod Zaujímavosti Sledovanie porna v režime inkognito na Chrome nemusí byť až tak súkromné,...

Sledovanie porna v režime inkognito na Chrome nemusí byť až tak súkromné, ako si môžete myslieť

11
Keď príde reč na súkromné prezeranie webu, každý z nás má vlastné taktiky, ako to docieliť. Je však celkom bezpečné tvrdiť, že mnohí sa obrátia práve na režim inkognito, ktorým disponuje Chrome.

Po bezpečnostnej analýze sa skutočne ukázalo, že Google nesleduje a vôbec ho nezaujímajú hanbaté stránky, ktoré si otvárate. Za nepríjemným bugom bohužiaľ stojí Nvidia a jej grafické karty, ktoré na platforme Mac môžu spôsobiť menšie či väčšie problémy.

Evan Andersen, študent inžinierstva na Univerzite v Toronte, sa nedávno rozhodol zahrať si Diablo III. Po otvorení na neho vybafli videá, ktoré si v ten deň prezeral v režime inkognito.

web-inkognito

Po prezretí videí však prehliadač zatvoril. Čo za tým teda stojí? Podľa všetkého ide o bug v grafickej karte, ktorý v nej nepremaže pamäť tak, ako tomu je napríklad na platforme PC. Keď si hra, ktorú si chcel Andersen zahrať vyžiadala svoje vlastné informácie z vyrovnávacej pamäti, zobrazili sa posledné zapísané informácie, teda tie z režimu inkognito.

Andersenovi sa podarilo problém zopakovať. Tentokrát si nechal zobraziť stránku Reddit, ktorú cez režim inkognito zatvoril ešte pred niekoľkými minútami.

reddit
reddit2

Podľa blogu mladíka o probléme vedia obe spoločnosti, no ani jedna z nich sa ju nechystá vyriešiť. Google tvrdí, že režim inkognito nie je navrhnutý tak, aby nás chránil pred ďalšími používateľmi na rovnakom počítači.

Nvidia, na druhú stranu tvrdí, že to nie je ich chyba ale chyba operačného systému. „Problém sa týka správy pamäti v operačnom systéme od Apple, nie grafickému ovládaču Nvidie. Ovládač dodržiava pravidlá operačného systému a pracuje tak, ako má.

Apple sa k problému zatiaľ nevyjadril.