Známy kórejský gigant len nedávno aktualizoval svoju „A“ líniu smartfónov pre rok 2016. Aktuálne z nej testujeme modely A3 a A5, pričom ochudobnení nezostanú ani záujemci o väčšie obrazovky. Pre tých je určený model A9 a dokonca sa pripravuje ešte lepšia verzia.

Model A9 spoločnosť predstavila v decembri minulého roka 2015. Zariadenie charakterizuje hlavne veľký, 6-palcový displej s FHD rozlíšením. Model A9 nesie označenie SM-A9000. Server sammobile.com, ktorý vždy prináša najčerstvejšie informácie zo sveta Samsung zariadení, zverejnil exkluzívne informácie o pripravovanom smartfóne s označením SM-A9100.

Logicky mu teda prischlo zatiaľ neoficiálne pomenovanie A9 Pro, poprípade aj A9 Plus. Rovnako ako bežná A9, aj vylepšený model bude mať 6 palcovú uhlopriečku displeja, no tešiť sa môžeme aj na veľmi jemné QHD rozlíšenie. Čo sa týka výkonu, očakáva sa, že aj v tomto prípade bude použitý octa-core procesor Snapdragon 652.

Klasický model A9 disponuje 4000 mAh batériou a kľudne môžeme rátať s tým, že Samsung o pár stoviek mAh kapacitu ešte navýši. QHD rozlíšenie Super AMOLED displeja totižto nepatrí zrovna k úsporným. Teoreticky by sme sa mohli dočkať aj väčšej kapacity internej pamäte. Hodnota RAM zrejme zostane rovnaká, na úrovni 3 GB. Keďže ide o veľmi čerstvé informácie, konkrétnejšie detaily sa objavia neskôr.

Galaxy-A9-02

Líniu „A“ smartfónov z dielne Samsungu v prvom rade charakterizuje prémiový vzhľad a kvalitné konštrukčné materiály. Tie výrobca zvolil na úkor výbavy. Zariadenia spadajú viac-menej do strednej alebo nižšej strednej triedy. Model A9 Pro by teda tak trochu vytŕčal z radu. Hneď ako sa dozvieme viac informácií, určite vám ich prinesieme.