Úvod Výrobcovia Samsung Samsung od Apple okopíruje zaujímavú funkciu, príde s GALAXY S7

Samsung od Apple okopíruje zaujímavú funkciu, príde s GALAXY S7

19
Nová funkcionalita - Živé fotografie

Pojem „živé fotografie“ predstavuje niečo, čo sme do príchodu nového iPhone 6s nemali zatiaľ príležitosť nikde počuť. Ide o netradičnú funkcionalitu, vďaka ktorej rozhýbeme bežne vyzerajúce fotozábery. A keďže ju Apple už svojim zákazníkom ponúka, Samsung nesmie byť výnimkou.

Juhokórejský výrobca údajne chystá niečo veľmi podobné. Samozrejme, svojej verzii dá odlišný názov a zrejme aj trošku pozmení jej fungovanie. Softvérová novinka by mala mať premiéru s očakávanou vlajkovou loďou, ktorú uvidíme už koncom februára.

Takzvané živé fotografie (Live Photos) umožňujú v galérii dotykom prsta aktivovať niekoľko natočených sekúnd pred a po vyhotovení fotozáberu, takže z toho vlastne vznikne krátky videoklip. Ak ju neaktivujeme, bude sa tváriť ako bežná fotka.

Ako podľa webu Phandroid tvrdia bližšie nešpecifikované zdroje, rozdiel má spočívať v tom, že alternatíva živých fotografií od spoločnosti Samsung neposkytne kapacity na zachytenie audia. Bude ju však možné zdielať v populárnom formáte .gif, čo určite poteší nejedného milovníka sociálnych sietí.

Niečo podobné ponúka HTC používateľom jeho smartfónov celkom dlho, no pomaly nikto túto vymoženosť nepoužíva – na iOS je zase celkom úspešná. Na to, že má Apple nadanie predávať produkty, sme si ale už viac-menej zvykli, takže ide iba o jeden z mnohých prípadov, kedy potenciálnych zákazníkov zhypnotizovalo nahryznuté jabĺčko.

Samsung by mal novinku pomenovať buď ako „Vivid Photos“ alebo „Timeless Photos“, píše Phandroid.