Samsung sa v minulom roku aj spolu s inými výrobcami zaviazal, že bude na mesačnej báze vydávať aktualizácie softvéru, ktoré sa postarajú o našu lepšiu bezpečnosť. Okrem Samsungu sa k tejto iniciatíve pridali aj Google či LG, HTC naopak uviedlo, že mesačné aktualizácie nedokáže garantovať.

Nové verzie softvéru budú obsahovať záplaty súčasných drobných, ale aj vážnejších bezpečnostných chýb a ohrození. Nové bezpečnostné riziká sa v súčasnosti objavujú takmer každú chvíľu, preto je fajn, že Samsung dbá na bezpečnosť dát svojich používateľov. Na druhej strane je otázna samotná kvalita aktualizácie. Pripraviť behom mesiaca výraznejšie softvérové zmeny určite nie je jednoduché a užívatelia by asi neboli príliš spokojní s nestabilitou alebo teoretickými pádmi systému.

Ďalším kameňom úrazu je široké portfólio rôznych zariadení, ktorým Samsung disponuje. Ako výrobca nekonkrétne uviedol, bezpečnostnú aktualizáciu dostanú len „hlavné vlajkové modely“. Za touto frázou sú ukryté smartfóny ako Galaxy S5, Galaxy Note 4, rad Galaxy S6 zariadení, Galaxy Note5 alebo aj tablety Galaxy Tab S či Tab S2. Pokiaľ ste si zadovážili lacnejší model od Samsungu, na bezpečnosť asi nemáte nárok.

© androidcentral.com
© androidcentral.com

Každopádne, ak ste majiteľom jedného z vrcholových zariadení Samsungu, očakávajte v blízkej dobe aktualizáciu systému.