Operačný systém Remix OS majú na svedomí bývalí zamestnanci spoločnosti Google, pričom ho vyvíjali spolu so špecifickým hardvérom. Tento mesiac ho autori sprístupnili verejnosti úplne bezplatne a najnovšie ho dobehla aj prvá aktualizácia.

Remix OS je v podstate Android, ktorý vyzerá, respektíve zdieľa prvky známe z prostredia systému Windows. Používanie takéhoto operačného systému by preto nemalo robiť problémy aj menej skúseným používateľom. My sme RemixOS otestovali a naše dojmy aj spolu s návodom na inštaláciu nájdete v recenzii v minulom článku.

→TEST RemixOS: Android pre osobné počítače←

Čerstvá aktualizácia bola vydaná len včera a stiahnuť si ju môžete na oficiálnych stránkach. Autori v podstate opravili indikátor batérie na notebookoch, ktorý bol častým cieľom sťažností a spätnej odozvy. Dôležitejšie sú ale opravy rôznych chýb. Keďže ide o relatívne veľmi čerstvý operačný systém, chýb je neúrekom a ešte chvíľku potrvá, kým sa tie najpodstatnejšie úplne odstránia.

Operačný systém RemixOS je v súčasnosti k dispozícii iba vo 64-bitovej verzii. Komunita používateľov pochopiteľne žiadala aj 32-bitovú verziu. Autori spätnú väzbu dôkladne sledujú a oznámili, že v blízkej dobe zverejnia informácie týkajúce sa tohto aspektu. Môžeme teda očakávať, že autori zverejnia aj takúto verziu, poprípade budú informovať o jej príprave.

remixos

Vďaka bohatej spätnej väzbe od používateľov sa autorom darí systém vyvíjať svižným tempom. Z takejto spolupráce tvorcov a používateľov môže v budúcnosti vzniknúť naozaj plnohodnotný operačný systém s intuitívnymi možnosťami používania. Stále je však zatiaľ v plienkach a slúži skôr na hranie, než na plnohodnotné používanie alebo nebodaj prácu.