Nexus 5X a Nexus 6P patria medzi najlepšie smartfóny predstavené v minulom roku 2015. Google si dal záležať na softvérovej výbave a jeho partneri, LG a Huawei, zase na tej hardvérovej.

Podľa posledných správ však nie je všetko tak ružové, ako sa zdalo. Na webe code.google.com v sekcii Issue Tracker sa objavilo už viac ako 150 sťažností na synchronizáciu Google aplikácií. Problém sa podľa väčšiny týka Nexus zariadení, ktoré prešli poslednou aktualizáciou Androidu 6.0 Marshmallow. Jeden z majiteľov smartfónu Nexus 6P sa napríklad sťažuje, že nedostane upozornenie o prichádzajúcej pošte v Gmail aplikácii, ak je smartfón nečinný viac ako 30 minút.

nexus-5x-ui-1

Táto informácia naznačuje, že za problémom môže byť režim Doze, ktorý má za úlohu šetriť batériu smartfónu. Režim Doze privedie smartfón pri dlhšej nečinnosti do režimu tzv. „hlbokého spánku“. Najhoršie je, že problém sa nedarí odstrániť obvyklými riešeniami, ako je vymazanie cache alebo obnovou továrenských nastavení.

Predstavitelia spoločnosti Google sa na margo hromadiacich sa sťažností vyjadrili, že sú si vedomí problému a budú ho riešiť. My dúfame, že čo najrýchlejšie.