Úvod Aplikácie Nintendo pracuje na hernej konzole, ktorá bude komunikovať so smartfónom

Nintendo pracuje na hernej konzole, ktorá bude komunikovať so smartfónom

0
Staršia konzola Super Nintendo (Zdroj: wikimedia.org)

To, že japonský priekopník v hernom priemysle chystá novinku pod označením NX, už počul asi takmer každý. Teraz sa však dostávajú na povrch ďalšie detaily, podľa ktorých má konzola byť kompatibilná nielen s inteligentným telefónom, ale aj s konkurenčnými hernými konzolami či osobnými počítačmi.

Informuje web wiiudaily.com.

Ak si k tomu ešte pridáme prácu na novej online službe My Nintendo, tak to aj dáva celkom význam. Tá zákazníkom výrobcu napríklad umožní prideliť zakúpený digitálny obsah k ich osobnému účtu a nie ku konkrétnemu hardvéru, teda ako to je v súčasnosti. Problém by ale nemala predstavovať ani rýchla premena Android smartfónu s nainštalovanou aplikáciou, kde sa prostredníctvom tohto účtu bude potrebné prihlásiť na dodatočný herný ovládač bez káblov.

Kompatibilita so smartfónmi ale môže celkom reálne súvisieť s ohlásenými  titulmi pre mobilné softvérové platformy Android a iOS. Pokiaľ by tie boli multiplatformové, používateľ dokáže pokračovať vo svojom hernom progrese aj priamo v teréne. Jednoducho iba vypne konzolu, otvorí príslušnú hru v telefóne a prihlási sa cez svoj používateľský účet.

Ako má ale konzola Nintendo NX spolupracovať s PS4 alebo Xbox One, nie je zatiaľ známe.

Hlbšia integrácia s neustále populárnejšími mobilnými zariadeniami predstavuje pre budúcnosť spoločnosti Nintendo kľúčový bod. Pokiaľ sa im podarí vytvoriť naozaj užitočné a hlavne unikátne prepojenie, budú mať na najbližších pár rokov postarané o celkom ružovú budúcnosť.