Úvod Novinky Aktuálne NETFLIX: Odomykanie obsahu cez proxy výrazne obmedzíme. Porušovateľov budeme penalizovať

NETFLIX: Odomykanie obsahu cez proxy výrazne obmedzíme. Porušovateľov budeme penalizovať

2
Netflix je super. Je super hlavne vtedy, keď vám nerobí problém angličtina a keď máte prístup k všetkému obsahu. To, čo vám služba momentálne ponúka sa totiž odvíja od toho, z akej krajiny ho sledujete. Ponuka na Slovensku sa tak od tej v USA výrazne líši.

Práve kvôli tomuto problému vzniklo niekoľko ďalších, 3rd party služieb navrhnutých tak, aby vám tento obsah sprístupnili. Vice prezident Netflixu pre architektúru dodávania obsahu (content delivery architecture), David Fullagar, v článku na svojom blogu vysvetlil, že spoločnosť zamedzí odomykaniu obsahu cez proxy. Spoločnosť má byť pritom veľmi blízko globálnej licencie, ktorá by sprístupnila rovnakú ponuku vo všetkých 190 krajinách.

Časom sa nám to podarí,“ vysvetľuje Fullgar. „Momentálne sú kvôli zastaralým licenčným praktikám v rôznych krajinách dostupné rôzne TV seriály a filmy.

Netflix bude licencie rešpektovať a uplatňovať.“ Nemyslite si pritom, že ide len o sladké prosby. Služba začne porušovateľov značne penalizovať. Ako to bude robiť zatiaľ jasné nie je.