Úvod Aplikácie Nemecká vláda zverejnila aplikáciu pre utečencov, má im pomôcť s integráciou

Nemecká vláda zverejnila aplikáciu pre utečencov, má im pomôcť s integráciou

11
Aplikácia Ankomen

Nemci chcú veľkú utečeneckú krízu riešiť aj prostredníctvom pekne spracovanej Android aplikácie, ktorá im má pomôcť integrovať sa do európskej spoločnosti a európskej kultúry. Jej obsah je preto zameraný na dôležité tipy a rady súvisiace s azylovým procesom, hľadaním práce či odborným vzdelávaním.

Aplikácia nesie názov Ankommen, čo v preklade znamená „príchod“ a funguje aj bez internetového pripojenia. Nájdete v nej napríklad zoznam nemeckých hodnôt, niekoľko typov od úspešne integrovaných imigrantov alebo prehľad miestnych zvykov. Zatiaľ si ju ale môžu stiahnuť iba majitelia Android zariadení, rad na platformu iOS príde trošku neskôr.

Do Nemecka sa od začiatku utečeneckej krízy dostalo cez jeden milión imigrantov, ktorí cestovali po viacerých trasách až z Blízkeho východu, kde momentálne prebieha hneď niekoľko vojenských konfliktov. No a keďže sú tieto čísla naozaj vysoké, nemecká vláda rozhodla, že sprístupní orientačnú aplikáciu. Tá však pomôže iba tomu, kto disponuje kompatibilným mobilným telefónom.

Podobných aplikácií je v súčasnosti hneď niekoľko. Za zmienku ale určite stojí aj jedna špeciálne vytvorená pre nemecké mesto Drážďany.

Aplikácia Ankommen ponúka na výber až z piatich jazykov (Arabčina, Nemčina, Francúzština a i.).

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=de.br.ankommen“]