Dajme tomu, že potrebujete, alebo skôr chcete spustiť Android aplikácie alebo hry na svojom PC či notebooku. K dispozícii máte rôzne emulačné nástroje alebo programy tretích strán, tento mesiac k nim ale pribudlo oveľa elegantnejšie riešenie.

Ide o operačný systém Remix OS. Ide v podstate o platformu Android, ktorá však vyzerá, respektíve používa prvky známe z prostredia Windows. Používanie takéhoto operačného systému by preto nemalo robiť problémy aj menej skúseným používateľom.

Operačný systém Remix OS majú na svedomí bývalí zamestnanci spoločnosti Google, pričom ho vyvíjali aj so špecifickým hardvérom. Tento mesiac sa ale autori rozhodli sprístupniť operačný systém Remix OS verejnosti, a to úplne bezplatne.

Jediné, čo budete potrebovať pre používanie tohto operačného systému je počítač s x86 architektúrou (takmer každý a aj niektoré Apple MAC) a USB 3.0 kľúč s minimálnou kapacitou 8 GB a formátovaním na FAT 32. Na kľúč skopírujete spomínaný Remix OS (download TU), reštartujete počítač a spustíte boot z tohto USB.

Následne sa budete môcť prihlásiť do svojho Google účtu, inštalovať aplikácie, hry a robiť vlastne všetko, čo na svojom smartfóne alebo tablete. Celý proces je úžasne jednoduchý. Ako takýto operačný systém vyzerá, vám prezradí demo video nižšie.