Sociálna sieť Instagram je medzi používateľmi veľmi obľúbená a jej obľúbenosť rastie. Kým doteraz bola prioritou len jednotlivcov, v poslednej dobe na Instagrame nájdeme už aj rôzne spoločnosti, médiá alebo tematické skupiny.

Instagram je neslávne populárny hlavne vďaka pretlaku selfie fotografií, záberov jedla, ktoré sa nie vždy podarí a v súčasnosti aj kvôli čoraz častejšie sa zobrazujúcej reklame. Podstatou sú ale stále fotografie a videá, na ktoré sú ich prispievatelia hrdí. Pridanou hodnotou je fakt, že už aj tak schopné fotografie môžu užívatelia ešte viac vylepšiť (ale niekedy aj zhoršiť) prostredníctvom kreatívnych filtrov. Aj v tomto prípade znamená, že menej je niekedy viac. Sociálna sieť je v prvom rade určená pre smartfóny v rámci oficiálnej aplikácie. Už dlhšiu dobu existuje aj webové rozhranie, kde si môžeme fotografie prezerať. Ich pridávanie je možné ale výhradne z mobilných zariadení.

Instagram ale vo svojej aplikácii ani na webe nedovoľuje užívateľom stiahnuť fotografie alebo videá fyzicky do zariadenia, resp. do internej pamäte. Fotografie môžete zdieľať na Facebook alebo prostredníctvom vygenerovanej URL adresy. Množstvo užívateľov by si však chcela konkrétne fotografie stiahnuť, nehovoriac o krátkych, často zábavných videách. Samozrejme to nie je problém a dokonca to nie je ani zložité. Stačí vám na to pár jednoduchých nástrojov.

Ako prvý by sme spomenuli webový nástroj www.dinsta.com. Na Instagrame si otvoríte fotografiu alebo video, ktoré chcete stiahnuť, skopírujete jeho internetovú adresu z URL riadka a následne vložíte do okna na dinsta.com. Následne stačí kliknúť na „Go“ a v spodnej časti stránky už nájdete obvyklé tlačidlo „download“.

insta1 insta

Keďže je Instagram primárne určený pre mobilné zariadenia, zaujímavejšia voľba sťahovania je práve prostredníctvom nich. V obchode Google Play môžeme nájsť niekoľko takto zameraných aplikácií. My sme vybrali aplikáciu Photo Saver For Instagram, ktorá má veľmi slušné hodnotenia a aj počet stiahnutí. Užívatelia sú s ňou teda nad mieru spokojní.

Do aplikácie sa môžete prihlásiť priamo svojimi prihlasovacími údajmi z Instagramu. Výhodou je, že vám aplikácia zobrazí fotky, ktoré ste „lajkli“. Danú fotografiu potom len označíte a v hornej časti rozhrania kliknete na ikonu diskety. Fotografia sa okamžite stiahne do zariadenia. Pokiaľ sa prihlasovať nechcete, aj v tomto prípade môžete využiť možnosť stiahnutia prostredníctvom zadania internetovej URL adresy. Túto možnosť nájdete v kontextovej ponuke v pravom hornom rohu rozhrania. Aj keď používateľské prostredie aplikácie nevyzerá najlepšie a zobrazovaná reklama vzhľadu tiež nepridáva, funguje spoľahlivo, rýchlo a jednoducho. Pod snímkami obrazovky nájdete odkaz na jej stiahnutie z obchodu Google Play aj spolu s podobnými aplikáciami pre prípad, že by vám táto nevyhovovala.

instagram

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.originalgeek.instasave“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=bml.prods.instasave“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rcplatform.insave“]