Úvod Výrobcovia LG LG predstavilo dostupné Android smartfóny K7 a K10

LG predstavilo dostupné Android smartfóny K7 a K10

0

CES 2016 prinieslo aj dva šikovné mobilné telefóny z novej modelovej línie K od LG, ktorá nahrádza minuloročné modely z radu L. Android novinky disponujú podpriemernými technickými špecifikáciami a prijateľnou cenovkou, čo z nich robí produkty pre nenáročných používateľov.

Vyšší model K10 disponuje 5,3-palcovou uhlopriečkou s HD rozlíšením či 2300 mAh batériou. Na výber bude až zo štyroch mierne rozdielnych prevedení, ktoré sa rozdeľujú na dve hlavné kategórie podľa konektivity. Tri 4G verzie LG K10 dostanú 4-jadrové a 8-jadrové procesory, pričom 3G verzia iba 4-jadrový. Čo sa týka operačného systému, v oboch prípadoch je k dispozícii už starší Android 5.1 Lollipop.

Rozdiel ďalej spočíva aj v rozlíšení hlavných fotoaparátov (13 vs. 8 MPx), predného selfie fotoaparátu, veľkostiach operačných pamätí RAM alebo vo veľkosti interného úložiska. Niektoré rozdiely majú na starosti verzie určené pre rozdielne trhy. U nás si napríklad kúpite model s 2 GB RAM-kou ale v Ázii iba s 1 GB.

K7 má menšiu uhlopriečku (5-palcov), nižšie rozlíšenie (854×480) a aj menšiu kapacitu batérie (2125 mAh). V tomto prípade sú taktiež na výber dve prevedenia – 3G a 4G – kde sú v ponuke mierne rozdielne hardvérové časti. 4-jadrový procesor môže mať buď 1.1 alebo 1.3 GHz frekvenciu.

Oba smartfóny vybavil juhokórejský výrobca oblými krivkami a elegantným 2.5 ochranným sklom Gorilla, čo im dáva prémiový nádych za ľudovú sumu, ktorú však zatiaľ oficiálne nepoznáme. LG navyše zatiaľ neoznámilo ani dátum dostupnosti.