Čínska spoločnosť Lenovo dnes oficiálne predstavila smartfón Vibe K4 Note, na ktorý v posledných dňoch lákala pomocou rôznych indícií. Tak, ako hovorili špekulácie, zariadenie bude na potencionálnych zákazníkov útočiť hlavne cenou.

Tá je po prepočte približne 180 dolárov a predaj začne prostredníctvom online siete amazon.com už 19. januára. Lenovo Vibe K4 Note je smartfón strednej triedy, ktorý disponuje 5,5 palcovým  LCD Full HD displejom s ochrannou vrstvou Gorilla Glass 3.

O dostatočný výkon sa postará 64-bitový octa-core procesor MediaTek MT6753 s grafickým čipom T720-MP3 a 3 GB operačnou pamäťou RAM. 16 GB interné úložisko môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet a zážitky zachytíte 13 MPix ISOCELL fotoaparátom s clonou f 2.2 a duálnym LED bleskom.

Smartfón napriek cene ponúka aj nadštandardnú zvukovú výbavu. Zariadenie má na prednej strane dva 1,5 W reproduktory s priestorovým zvukom DolbyAtmos. Ukrátení nebudete ani pri použití slúchadiel. O kvaltiný zvuk sa postará audio codec Wolfson WM8281.

lenovo-vibe-k4-note

Čo sa týka konektivity, Vibe K4 Note zhltne dvojicu SIM kariet s LTE, nechýba Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 alebo A-GPS. Poteší tiež snímač odtlačkov prstov na zadnej strane. Smartfón bude od výroby bežať na operačnom systéme Android vo verzii 5.1 Lollipop. Vďaka technológií TheaterMax dokonca môžete akýkoľvek multimediálny obsah premeniť do trojrozmernej virtuálnej reality pri použití niektorého VR headsetu.

Lenovo predstavilo za veľmi slušnú cenu aj veľmi slušne vybavený smartfón. Najbližšiu možnú konkurenciu vidíme napríklad v Xiaomi Redmi Note 3.

Ako sa vám pozdáva novinka z dielne čínskeho Lenova?