Úvod Zaujímavosti Klienti Slovenskej sporiteľne opäť pod útokom. Takto sa ochránite, radí popredná bezpečnostná...

Klienti Slovenskej sporiteľne opäť pod útokom. Takto sa ochránite, radí popredná bezpečnostná firma

3

Terčom phishingových útokov sa opäť stali klienti Slovenskej sporiteľne. Prostredníctvom falošných e-mailov, ktoré pôsobili ako oficiálny kontakt banky, boli vyzývaní k aktualizácii svojho účtu.

Dojem o originalite e-mailu však kazí text v lámanej slovenčine, ktorý klienta nabáda, aby pre inštaláciu nového softvéru, ktorý má klienta údajne chrániť, klikol na priložený odkaz.

screen_1

Ten vás presmeruje na webovú stránku, ktorá pripomína oficiálny web Slovenskej sporiteľne. Avšak po zadaní prihlasovacích údajov budú tieto dáta odoslané podvodníkom.

screen_2

Celý incident zaznamenala spoločnosť Kaspersky Lab, ktorá celú situáciu aj s odporúčaniami pre používateľov komentovala slovami: „V spoločnosti Kaspersky Lab sa neustále snažíme vyvíjať aktivity zamerané na edukáciu používateľov. Je dôležité, aby si uvedomili nevyhnutnosť zavedenia bezpečnostných opatrení pre ochranu svojich financií, údajov a súkromia,“ vyjadril sa na margo útokov Jan Sekera, regionálny riaditeľ pre Strednú a východnú Európu, Kaspersky Lab a dodal: „Počet prevodov zaznamenaných v online prostredí narastá s rastúcou popularitou finančných transakcií uskutočňovaných na internete. Preto je mimoriadne dôležité mať sa na pozore pred nekalými praktikami kybernetických zločincov a využívať komplexné riešenia zamerané na IT bezpečnosť, ktoré nám poskytnú dostatočnú preventívnu ochranu pred útokmi ešte pred tým, než k nim reálne dôjde.“