Úvod Konkurencia Apple Dvojjadrový iPhone 6s je najvýkonnejší smartfón 2015. Porazil aj osemjadrové Androidy

Dvojjadrový iPhone 6s je najvýkonnejší smartfón 2015. Porazil aj osemjadrové Androidy

11

Papierové špecifikácie naozaj nie sú všetko. Celkový výkon tvorí oveľa viac aspektov, než len počet jadier či kapacita RAM. Jedným z nich je napríklad optimalizácia softvéru a hardvéru na každom zo zariadení. Práve táto optimalizácia je to, čo si pri každodennom používaní všimneme najviac.

AnTuTu, aplikácia pre cross-platformové benchmarkovanie sa preto rozhodla prísť s rebríčkom najvýkonnejších zariadení za rok 2015. Na prvej priečke sa pritom s obrovským náskokom umiestnil iPhone 6s, a to aj napriek tomu, že v jeho výbave je len dvojjadrový procesor a 2 GB operačnej pamäte RAM.

skore

Podarilo sa mu tak poraziť Android smartfóny so štvornásobne viac jadrami a dvojnásobnou kapacitou RAM. Na druhom mieste skončil nový Mate 8 od Huawei, na treťom Meizu Pro 5 a na štvrtom Galaxy Note 5 od Samsungu.

Zaujímavé je aj to, že zariadenie, ktoré má vďaka dobrej optimalizácii možnosť byť jedno z najvýkonnejších, Nexus 6P, skončilo až na desiatom mieste. Nespomaľujú ho totiž žiadne nadstavby od výrobcov a dokonca ani predinštalované aplikácie.

Ak chcete vedieť, ako AnTuTu prišiel na skóre, zamierte na tento odkaz.