Sony Xperia Z5 Compact je bezpochyby jeden z najlepších kompaktných smartfónov. Napriek menším rozmerom ho výrobca neukrátil o poriadnu výbavu, ako to býva zvykom pri kompaktných alebo „mini“ verziách smartfónov iných výrobcov.

Sony Xperia Z5 Compact je vybavená 4,6 palcovým displejom s rozlíšením 720 x 1280 pixelov. O výkon sa stará procesorová jednotka Snapdragon 810 v kombinácii s 2 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB úložiskom, ktoré môžete rozšíriť prostredníctvom microSD kariet.

Na zadnej strane nájdeme nekompromisný fotoaparát Sony Exmor RS, ktorý má až 23 megapixelov, clonu f/2.0 a veľkosť snímača na úrovni 1/2.3″. Je vo všeobecnosti známe, že Xperia zariadenia dokážu zhotoviť skutočne veľmi kvalitné fotografie, ale aj videá. Túto skutočnosť najlepšie ukážu reálne zábery od užívateľov, keďže promo snímky výrobcov sú vždy tak trochu prikrášlené.

Na komunitnom webe Reddit najnovšie zaujal užívateľ s nickom Vinnetou77. Ten sa zúčastnil koncertu kapely Imagine Dragons v Prahe a spoločnosť mu robila jeho Xperia Z5 Compact. Necelé štyri minúty z tohto koncertu zachytil na video spomínaným smartfónom a výsledky sú skvelé. Na koncerte sú vždy zlé svetelné podmienky, rôzne rušivé elementy, hlasný zvuk alebo dynamické efekty, ktoré koncert sprevádzajú. Ideálne podmienky pre otestovanie hraničných možností kamery smartfónu. Užívateľ video natáčal vo Full HD rozlíšení napriek tomu, že Xperia Z5 Compact podporuje aj 4K záznam. Dôvodom bolo, že softvérová stabilizácia obrazu nie je dostupná pre 4K rozlíšenie, ale iba pre záznam v nižšej kvalite. Výsledok si môžete pozrieť na videu nižšie.