Úvod Výrobcovia Huawei Huawei tento rok predstaví až štyri verzie modelu P9

Huawei tento rok predstaví až štyri verzie modelu P9

0

Čínsky gigant minulý rok predstavil tri podobné Android smartfóny P8, P8lite a P8max. Všetky sa medzi sebou odlišovali veľkosťou uhlopriečky a hardvérom. Spájal ich však spoločný dizajn konštrukcie či modelové označenie P8. A niečo podobné uvidíme aj pri ďalšej generácii, ktorej má navyše pribudnúť ešte jeden hi-end model.

Očakávané novinky P9, P9lite a P9max by pritom mali dostať rovnako veľké displeje ako ich predchodcovia. Nový model s neznámym pomenovaním (P9pro?) sa vraj rozmerom uhlopriečky zaradí niekde medzi P9 a P9max – môže teda ponúknuť od 5,2 až do 6,8-palca. Najpravdepodobnejšia je ale 6-palcová veľkosť, informuje web PhoneArena.

Smartfóny z modelového radu P9 zrejme výrobca Huawei vybaví dvojitými fotoaparátmi, čo nám umožní používať dodatočnú funkcionalitu, ktorú takáto netradičná hardvérová výbava prinesie. Niečím podobným disponuje aj napríklad HTC One M9 Plus a Huawei Honor 6 Plus z roku 2014.

Vo výbave modelov P9 by však nemalo chýbať ani hardvérové tlačidlo so zabudovaným skenerom odtlačkov. To už niekoľkokrát odhalilo zopár uniknutých konštrukčných nákresov, vrátane toho, ktorý je uvedený nižšie. Ďalej sa spomína i Android 6.0 Marshmallow, elegantne spracované telo s prémiovými materiálmi alebo vlastný čipset Kirin 950.

Kedy Huawei hodlá novinky predstaviť, nie je zatiaľ známe. Na MWC 2016 to zrejme ešte nebude, skôr sa dá hovoriť o samostatnom podujatí niekedy počas marca.

Huawei-P9-four-versions-design