Huawei P8 Lite je veľmi vydarený smartfón, ktorý si množstvo používateľov obľúbilo aj u nás. U našich operátorov patrí zároveň medzi najpredávanejšie zariadenia, no majiteľov určite zaujíma, kedy dostanú aktualizáciu na najnovší Android.

Oficiálne vyjadrenie spoločnosti Huawei znie, že model P8 Lite dostane aktualizáciu na Android Marshmallow v prvom štvrťroku 2016. Dobrou správou je, že pre nás Európanov na aktualizácia už pomaly pripravuje.

Rumunská pobočka spoločnosti Huawei totižto pred nejakým časom začala lov na beta testerov najnovšieho Androidu. Hľadala ich 100, pričom podmienkou bolo vlastnenie nebrandovaného modelu Huawei P8 Lite. To znamená, že aktualizácia pre Huawei P8 Lite je už vlastne hotová, doladia sa len detaily a odstránia drobné chyby, ktoré môže odhaliť práve bežné používanie v rámci skupiny beta testerov.

Huawei zvolil veľmi zaujímavý spôsob testovania nového softvéru. Do tohto procesu zapojil bežných ľudí z radov verejnosti, ktorí sa mohli do testovania prihlásiť. Spoločnosť tak dostane vlastne najlepšiu spätnú odozvu, priamo z bežného používania v teréne. Softvér by mal byť po takomto testovaní skutočne dobre pripravený. Hneď ako bude najnovší Android pre Huawei P8 Lite dostupný, určite o tom nájdete informáciu na našich stránkach.

marshmallow

Zatiaľ majiteľom smartfónu Huawei P8 Lite želáme veľa trpezlivosti.