Úvod Výrobcovia HTC HTC a Under Armour predstavili špeciálny fitness systém HealthBox

HTC a Under Armour predstavili špeciálny fitness systém HealthBox

7
HTC UA HealthBox

Dve populárne spoločnosti, ktoré oznámili spoluprácu ešte začiatkom minulého roka, prinášajú komplexný systém pre športovcov. Ten dokáže merať nielen spálené kalórie, ale aj tep srdca či našu váhu. Všetky zozbierané informácie zmiešava dokopy a počíta relevantné údaje o tele používateľa aj zrealizovaných pohybových aktivitách.

Nový systém od dua HTC a Under Armour nesie pomenovanie HealthBox a pozostáva z troch základných, vzájomne prepojených alebo lepšie povedané komunikujúcich, produktov. Prvým je inteligentný náramok, druhým senzor na tlak a tretím inteligentná váha. Všetky dáta spracováva oficiálna aplikácia, kde sú jednotlivé výstupy vyobrazené prostredníctvom prehľadných grafov. Na základe tých sa dá potom zistiť úroveň progresu alebo prípadná stagnácia.

Váha má okrem LED displeja a Wi-Fi konektivity aj senzory, ktoré popri váhe umožňujú merať percentuálny podiel tuku. Podporovaných je až osem profilov, takže ju môže používať osem rôznych ľudí.

Smartband pozostáva z notifikačných LED svetielok, diskrétneho displeja a dokáže sledovať pohyb, spánok alebo kalorický príjem jeho používateľa. Náročnejších športovcov zase poteší špeciálny workout režim. Snímač tepu srdca predstavuje samostatnú súčasť, ktorá sa upevňuje priamo na hrudník a prostredníctvom bezdrôtového pripojenia poskytuje dáta o činnosti srdca ostatným zariadeniam.

HTC a Under Armour plánujú odštartovať predaj novinky 22. januára v Spojených štátoch Amerických. Celý systém vyjde zákazníkov okolo 400 amerických dolárov, pričom individuálny predaj jednotlivých častí systému HealthBox možný zrejme nebude.

htc-under-armour-healthbox-1 htc-under-armour-healthbox-2 htc-under-armour-healthbox-3