Dizajnérsky koncept HTC One M10

Nová generácia vlajkového smartfónu spoločnosti HTC bola doteraz zahalená tajomstvom, čo je vzhľadom na „kultúru“ rôznych únikov informácií trochu neobyčajné. Nakoniec sme ale dočkali.

O pripravovanom smartfóne HTC One M10, ktorý nesie pracovný názov Perfume, informoval Evan Blass, na sociálnej sieti Twitter známy ako @evleaks. Ten patrí k veľmi spoľahlivým zdrojom informácií, ktoré sa týkajú ešte nepredstavených smartfónov.

Evan tvrdí, že HTC One M10 príde s 5.1″ AMOLED displejom, ktorý bude disponovať až QHD rozlíšením. To by sa postaralo o veľmi jemnú hodnotu 576 ppi (počet pixelov na palec). Oproti predošlej generácii by išlo o výraznú zmenu. HTC One M9 bol totižto vybavený LCD panelom a „iba“ FHD rozlíšením. Výrobca použil AMOLED displej napríklad aj pri nedávnom smartfóne HTC A9.

Pod kapotou by mal tikať procesor Snapdragon 820 so 4 GB operačnou pamäťou RAM, čo je vlastne obdobná výbava aj iných očakávaných high-end smartfónov, ktoré budú predstavené v tomto roku. 32 GB internú pamäť bude možné rozšíriť prostredníctvom microSD kariet.

Zaujímavý sa javí aj fotoaparát. HTC má zaužívaný názov „UltraPixel“, čo je vlastne len akési marketingové pomenovanie snímača s veľmi veľkými obrazovými bodmi. Tento UltraPixel fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx. O poriadne rýchle zaostrovanie sa pre zmenu postará integrovaný laser. Hodnoty predného snímača sa na verejnosti neobjavili, podľa všetkého budú ale oba fotoaparáty vybavené optickou stabilizáciou obrazu. Smartfónu nebude chýbať ani snímač odtlačkov prstov v domovskom tlačidle pod displejom. Menším sklamaním môže byť absencia stereo BoomSound reproduktorov, ktoré si vždy našli miesto na prednej strane. Odmenou nám ale budú kompaktnejšie rozmery samotnej konštrukcie. Aspoň dúfame.

Keďže sa neobjavili žiadne uniknuté snímky zariadenia ani pracovné skice, o jeho výzore môžeme len fantazírovať. Je ale jasné, že vzhľad sa bude niesť v duchu predošlých generácií One smartfónov.