Úvod Výrobcovia HTC Legendárny návrat? HTC údajne vyrobí dva nové NEXUS smartfóny

Legendárny návrat? HTC údajne vyrobí dva nové NEXUS smartfóny

4
HTC Google Nexus 9

Do predstavenia novej generácie smartfónov z modelového radu Nexus síce zostáva ešte viac ako pol roka, no v Číne sa začína už teraz špekulovať o tom, kto by sa mohol chopiť ich hardvérovej produkcie. A ako prezradil jeden známy používateľ sociálnej siete Weibo, na scénu má tento rok opäť prísť spoločnosť HTC.

High Tech Computer tak má podľa dostupných informácií vyrobiť nielen 5-palcovú, ale aj 5,5-palcovú verziu budúceho Nexus smartfónu.

Taiwanského výrobcu nejaký ten rok trápi problémový biznis s mobilnými zariadeniami, po ktorých mu klesá dopyt. Sčasti je to zapríčinené aj obrovských rozmachom konkurenčných značiek z Číny, ktoré ho vďaka ich agresívnej cenovej politike na dôležitých ázijských a európskych trhoch poriadne valcujú.

HTC stálo za výrobou vôbec prvého Nexus smartfónu s označením One. Ten prišiel na spotrebiteľský trh v marci 2010 a ponúkal AMOLED panel, 3,7-palcovú uhlopriečku, 5 Mpx hlavný fotoaparát či Android vo verzii 2.1. Zabudnúť samozrejme nesmieme ani na podarený Android tablet Nexus 9, ktorý uzrel svetlo sveta ešte len minulý rok.