Úvod Smartphony Aktualizácie HTC spúšťa aktualizáciu One M8 na Marshmallow už aj v Európe

HTC spúšťa aktualizáciu One M8 na Marshmallow už aj v Európe

12
HTC One M8

Taiwanský výrobca prostredníctvom sociálnych sietí oznámil, že sľubovaný aktualizačný balíček so systémovou verziou Android 6.0 Marshmallow je už pripravený na verejné uvoľnenie aj pre európskych majiteľov minuloročnej generácie vlajkovej lode.

Po Spojenom kráľovstve tak prichádza rad na ostatné spotrebiteľské trhy, vrátane Slovenska či susednej Českej republiky. Po HTC UK o aktualizácii operačného systému a grafickej nadstavby Sense už totiž stihlo cez Facebook stránku informovať aj HTC ČR.

Výrobca HTC zároveň potvrdil, že balíček čoskoro dorazí i do európskych modelov súčasnej vlajkovej lode One M9. Kedy presne ale zatiaľ bližšie nešpecifikoval.

Netreba zároveň zabúdať, že sa to týka iba tých, ktorí vlastnia model z bežných obchodov alebo e-shopov a nie od mobilných operátorov. V takom prípade sa aktualizačného balíčka so sladkým Marshmallow dočkajú trošku neskôr, pričom dátum aktualizácie závisí priamo od daného operátora.

Aktualizácia na Android 6.0 Marshmallow prinesie niekoľko užitočných funkcií, ako je napríklad šetriaci režim Doze, vylepšená nadstavba Sense alebo možnosť použiť vloženú microSD kartu miesto pôvodného interného úložiska.