Úvod Aplikácie Z Google Play Store sa sťahuje až 2x viac aplikácií ako z...

Z Google Play Store sa sťahuje až 2x viac aplikácií ako z App Store

0
Google Play

Zhrnutie dôveryhodného prieskumu App Annie ponúka náhľad na minuloročné výsledky dvoch najznámejších virtuálnych obchodov so softvérom pre dve TOP mobilné platformy. Dozvedeli sme sa tak nové informácie nielen o aktuálnom trende v sťahovaní, ale aj o aktuálnych rozdieloch medzi jednotlivými tržbami.

Hoci obchodu Google Play počas minulého roka množstvo stiahnutých aplikácií výrazne narástlo, čo sa týka zárobkov, stále vedie operačný systém Apple a jeho obchod s aplikáciami. To aj napriek faktu, že bolo nainštalovaných viac ako 200 miliónov Android a iba zhruba 100 miliónov iOS aplikácií.

Informuje web The Verge, ktorý sa odvoláva na nedávny prieskum.

Vyšší počet stiahnutí totiž nemusí hneď znamenať, že bude aj vyšší príjem. Porovnanie tržieb Google Play Store a App Store predstavuje až 75-percentný rozdiel, ktorý pocítia predovšetkým vývojári. Ak to porovnáme s rozdielom z roku 2014, Android je na tom teraz o 5 percent horšie.

Operačný systém Android ponúka viacero alternatívnych spôsobov, prostredníctvom ktorých si jeho používatelia môžu pirátske verzie platených aplikácií či hier relatívne jednoducho nainštalovať i bez platenia jediného centu. Aby sa niečo také ale dalo zrealizovať aj v iOS, je už vyžadovaný takzvaný jailbreak, teda hrubý zásah do softvérového vybavenia iPhone.