Úvod Aplikácie Google vylepšuje mapy aj launcher: Takéto novinky v aplikáciách pribudnú

Google vylepšuje mapy aj launcher: Takéto novinky v aplikáciách pribudnú

1

Internetový gigant vylepšuje svoje dve populárne aplikácie, ktoré slúžia na navigáciu a zmenu používateľského prostredia, prostredníctvom nových aktualizačných balíčkov. Ak teda Google Mapy alebo Google Launcher používate, tak by vám nižšie uvedené zmeny určite nemali ujsť.

Väčšia aktualizácia pod označením 9.19 pridá v aplikácii Mapy niekoľko užitočných noviniek, medzi ktorými je nový jazdiaci režim, ovládací panel na audio či nastavenia pre časovú os.

Jazdiaci režim predstavuje inteligentnú navigáciu, vďaka ktorej vodič získa relevantné informácie (zápchy, cestné úpravy a i.) o ceste, cez ktorú plánuje ísť. A to aj bez toho, aby vôbec zadával akúkoľvek destináciu. Aplikácia to odhadne totižto celkom sama, pričom si šikovne pomôže s navigačnou a vyhľadávacou históriou používateľa. Režim je preto určený pre trasy, po ktorých chodíme pravidelne.

Ďalšou zaujímavou novinkou je malý panel na pohodlnejší prístup k ovládaniu audia. V navigačnom režime si tak budeme môcť buď zvuk vypnúť úplne alebo ponechať iba upozornenia.

Bohatšie nastavenia časovej osi ponúknu možnosť vypnúť/zapnúť zobrazovanie našich fotografií, ktoré máme uložené v službe Google Fotky. Taktiež je k dispozícii integrácia našej aktivity z webu a iných aplikácií, čo mapám poskytne viac dát na rýchlejšie vyhľadávanie lokalít.

Google Launcher

Nová verzia launchera od spoločnosti Google prinesie dve hlavné novinky – orientáciu obrazu na šírku a aj normalizáciu veľkosti ikoniek nainštalovaných aplikácií.

Túto orientáciu bolo možné vidieť ešte v testovacích verziách Android 6.0 Marshmallow, avšak vo finálnej verzii sa už neobjavila. Kvôli nej teraz prešli ikonky, ktoré sú umiestnené na niektorej z plôch systému, jemným zmenšením. Na drobný vizuálny rozdiel sa môžete pozrieť nižšie.

Obe aktualizácie by mali byť dostupné počas nadchádzajúcich dní v obchode Google Play. Aplikáciu Google Mapy majú však nedočkavci už k dispozícii aj s novým aktualizačným balíčkom, ktorá sa dá stiahnuť z týchto dvoch url odkazov – odkaz 1 (arm64) a odkaz 2.

Google Launcher
Vynovený Google Launcher (foto: 9to5google.com)