Spoločnosť Google zobrala status virtuálnej reality po svojom. Namiesto drahých a technologicky veľmi vyspelých náhlavných súprav, akými disponujú rôzni výrobcovia, ponúka užívateľom veľmi lacný kus kartónu so šošovkami a slotom pre smartfón.

Google to nazýva Cardboard a táto virtuálna realita vznikla ako voľnočasový projekt zamestnancov Google. Google Cardboard sa začal predávať pred 19-timi mesiacmi. Najnovšie čísla ukazujú, že ide vôbec o najúspešnejšie zariadenie pre sprostredkovanie virtuálnej reality.

Google Cardboard si našlo už 5 000 000 zákazníkov, ktorí môžu využívať aj viac ako 1000 aplikácií, ktoré sú pre toto zariadenie určené. Na YouTube bolo prehraných až 350 000 hodín videí, ktoré sú taktiež špeciálne určené pre sledovanie prostredníctvom tohto zariadenia. Nehovoriac o 750 000 zhotovených fotografií. Niečo, čo na začiatku vyzeralo ako nepodarený vtip zožalo neočakávaný úspech.

cardboard

Cena Google Cardboard sa na rôznych zahraničných internetových obchodoch pohybuje rádovo v eurách. Google tak vyrobil virtuálnu realitu, ktorú si môže dovoliť skutočne každý, kto vlastní obyčajný smartfón. Google bude samozrejme vo vývoji virtuálnej reality pokračovať. Know-how, technologické zdroje a ambície, akými spoločnosť Google disponuje, sa určite postarajú o ďalší poriadne úspešný produkt. Dúfame, že Google Cardboard druhej generácie uvidíme už v blízkej budúcnosti.