Prvý štvrťrok sa už tradične bude niesť v znamení vlajkových modelov popredných výrobcov smartfónov. Prvým na rane je samozrejme očakávaný Samsung Galaxy S7, karty sa rozhodlo zamiešať aj Xiaomi s ich modelom Mi 5 a zabudnúť nemôžeme ani na LG.

Model G5 má oficiálne uzrieť svetlo sveta niekedy v druhej polovici februára. Prebehnúť má pritom oficiálne predstavenie Samsungu Galaxy S7, čo môže byť pre LG bodom k dobru. Nové Galaxy smartfóny od Samsungu zvyknú na seba totižto strhnúť väčšinu pozornosti. Na verejnosti sa objavili fotografie zariadenia, ktoré je žiaľ ukryté v akomsi prepravnom púzdre. Napriek tomu môžeme celkom dobe vidieť prvky, ktoré podľa predošlých informácií prislúchajú práve novému vlajkovému smartfónu od LG.

Všimnúť si tak môžeme duálne prevedenie zadného fotoaparátu, ktorý má mať 16 Mpx a nechýba pohľad aj na predný snímač, ktorý má disponovať 8 Mpx. Prakticky rovnaký dizajn prezradila aj predošlá zverejnená schéma. Pod zadným fotoaparátom môžeme badať okrúhly náznak snímača odtlačkov prstov.

LG_G5

Zábery ďalej prezrádzajú existenciu zásobníka, ktorý má slúžiť ako pre SIM kartu tak pre micro SD kartu, ktorou budeme môcť rozšíriť pravdepodobne 32 GB internú pamäť. V spodnej časti nájdeme už zaužívanú polohu reproduktora, mikrofónu ale aj pokrokového konektora USB typu C.

LG_G5

LG_G5

LG_G5

Tešiť sa môžeme tiež na prémiové kovové spracovanie celého tela. Škoda, že zo snímok nevieme vyčítať použitie vcelku originálneho spôsobu vyťahovania batérie. To by malo prebiehať spôsobom oddelenia spodnej časti (aj s konektormi) od tela. LG by tak teoreticky našlo kompromis medzi pevnou unibody konštrukciou bez zadného krytu, no s možnosťou výmeny batérie. Predpokladáme, že s blížiacim sa predstavením ešte nejaké tie „uniknuté“ zábery určite uvidíme a snáď prezradia viac.