Úvod Zaujímavosti FBI má problém s nedostatkom vlastných hackerov, všetci vraj fajčia marihuanu

FBI má problém s nedostatkom vlastných hackerov, všetci vraj fajčia marihuanu

2

Aj keď to môže vyznieť komicky, realita je skutočné taká. „Netolerantná politika“ FBI vraj znemožňuje hľadanie špičkových expertov na počítače a internet, ktorí by dokázali efektívne bojovať s neustále početnejšími kyber-kriminálnikmi.

Toto tvrdenie vyšlo z úst riaditeľa FBI, čo samozrejme myslel ako vtip. „Som absolútne proti požívaniu marihuany. Je to protizákonné. Máme trojročný zákaz na marihuanu. Nepovedal som, že budem tento zákaz meniť,“ uviedol James B. Comey na margo svojho vlastného výrazu „netolerantnej politiky„, čím dával najavo, že netolerujú požívanie takzvanej trávy a tým prichádzajú o šikovných zamestnancov.

Americký kongres schválil FBI navýšenie počtu zamestnancov až o dve tisícky, z čoho má byť väčšina zameraná na kybernetickú kriminalitu. Pôjde teda o špecializovanú prácu v digitálnom prostredí, čo môže byť pre potenciálnych federálnych agentov trošku menším problémom, keďže veľa z nich má veľmi blízke vzťahy s THC, tvrdí Comey.

Ako ale problém plánujú z dlhodobého hľadiska vyriešiť, nikto nepospomína. Zmena zákona, ktorý by niečo také v pracovnom vzťahu so štátnou agentúrou umožňoval, je však málo pravdepodobná.